Havermout bananen pannenkoeken
Dit recept is speciaal voor de vroege sporters! Niets zo lekker als ontbijten met pannenkoeken. En al helemaal als ze goed voedzaam zijn: zonder schuldgevoel pannenkoeken eten!
Heb je een flinke ochtendworkout erop zitten? Maak dan dit ontbijtje voor jezelf en verbleid gelijk je wederhelft. Met 20 gram eiwitten een prima maaltijd voor na het sporten. Als aanvulling kan je natuurlijk onze post workout erbij drinken voor extra herstel na het sporten.

Havermout bananenpannenkoeken
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 1/2 theelepel vanille extract
- 75 gram havervlokken
- 100 ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
Beslag maken
- Doe alle ingrediënten in een blender. Wanneer je een staafmixer gebruikt doe dan alle ingrediënten in een kom.
- Mix alles tot een glad beslag.
Pannenkoeken bakken
- Verwarm een koekenpan en laat een klontje (room)boter of olie in de pan warm worden.
- Giet met een soeplepel drie kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak de havermout pannenkoeken tot de bovenkanten droog zijn. Keer ze dan om met een spatel en bak de andere kant totdat de pannenkoeken gaar zijn. Herhaal tot het beslag op is.
Serveren
- Serveer de pannenkoeken op een bord en garneer met bijvoorbeeld (Griekse) yoghurt, lepel pindakaas, bosbessen, cashewpasta, cacaonibs, cashewnoten en pompoenpitten.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
- Wissel af met grove of fijne havervlokken.
- Vervang de volle melk door half volle melk of plantaardige melk.
- Serveer met andere garneringen.