Ga terug
Vega curry

Vega curry met kikkererwten, kidneybonen en ei

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4
calorieën 900 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gram kikkererwten uitgelekt
  • 400 gram kidneybonen uitgelekt
  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 cm verse gember geschild en geraspt
  • 2 stuks paprika in reepjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 3 eetlepels kerrie masala
  • 1 snuf gemalen peper en zout
  • 2 theelepels kurkuma
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 blkkje tomatenpuree
  • 4 eieren
  • 1 scheutje olie naar keuze

Bereidingswijze
 

  • Verhit een scheutje olie naar keuze in een stoof of hapjespan. Bak de ui met de knoflook, gember, reepjes paprika, tomaat en een snuf peper en zout voor ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, kerrie masala, kurkuma, sambal, en een verkruimeld bouillonblokje toe en bak ongeveer 30 sec.
  • Voeg de bonen en de kokosmelk toe. Roer alles door elkaar en laat 25-30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de eieren en als de eieren iets zijn afgekoeld, halveer de eieren dan. Serveer de eieren op de curry.
  • TIP: als je deze stoof met rijst wilt eten, kook dan ondertussen ook de rijst gaar.